Újévi hangverseny

Szerző: settings Közzétéve:

Az újévi hangverseny élményei

Nagy megtiszteltetésnek éreztem, amikor felkértek arra a nemes feladatra, hogy a hagyományosan megrendezett újévi hangversenyen konferáljam a szereplő tehetséges diáktársaimat és az általuk előadott zenei és prózai darabokat. Igyekeztem komolyan felkészülni, hiszen a szereplők is mennyit gyakorolhattak, ismételhettek, hogy ezen a délutánon élményekkel ajándékozzák az ott megjelent szülőket, hozzátartozókat, tanárainkat, tanulókat. Az átalakítás miatt a koncert az Orsolyita templomban került megrendezésre. A templom megtelt vendégekkel. Nagy Csaba intézményvezető úr köszöntése után egymás után következtek a szebbnél szebb előadások. Gyönyörködhettünk az alsós és felsős kórusaink énekében, a hangszeres előadások között pedig voltak fuvolán, furulyán, hegedűn, zongorán, klarinéton, marimbán játszó tehetséges diákok is. A templom adottságai miatt is csodálatos hangzása volt minden egyes előadott műnek.  A hangszerek felcsendülése között volt versmondás is, visszatekintve a 2021-es Pilinszky-emlékévre, valamint megemlékeztünk Nagy Gáspár magyar költőről, prózaíróról is, aki iskolánk himnuszát hajdan megírta Diákdal címmel.        

Számomra nagyon megható volt, amikor tanár-diák együtt zenélt. Míg a közönség csodálta a hangversenyen szereplő tehetséges diákokat, én meghúzódva a művek között azon gondolkodtam, milyen jó prohászkás diáknak lenni, végzősként mennyi, de mennyi élménnyel gazdagodtam az évek során.                                                                        

Köszönöm ezt a lehetőséget és köszönöm diákjaink, tanáraink munkáját, hogy így év elején, vízkereszt másnapján élményekkel ajándékoztak meg bennünket.

Virág Panna
12.N osztályos tanuló

Az újévi alkalmon – a hagyományoknak megfelelően – tehetséges fiataljaink produkcióiban gyönyörködhetünk. A hangversenyen szóló hangszeres diákjaink előadásai mellett felcsendülnek alsós és felsős kórusaink énekei, valamint iskolánk tanulóinak szavalatai is elhangzanak.

Köszöntsük együtt az új esztendőt a zene, és az irodalom  jegyében!

A rendezvény lebonyolításakor az aktuális járványügyi intézkedések lesznek érvényben.

A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz kötött.

Kategóriák: Prohászka