Rád bízom! – dicsőítés szentségimádással

Szerző: settings Közzétéve:

Február 11-én iskolánk 17 gimnáziumi tanulója és a 10.H osztály Simon Dávid atya jóvoltából Sopronba látogatott. A délután folyamán rövid városnéző séta közben betértünk a Szent Mihály templomba, ahol a helyi plébános úr mesélt a templom történetéről és gótikus építészeti stílusjegyeiről. A szeles időjárás ellenére felmentünk a Tűztoronyba is, ahonnét csodálatos panoráma nyílt a városra és a távolban a hófödte Alpok magasló hegyeire.

Este 6 órakor közösen imádkoztunk a helyi hívőkkel a Szent Imre templomban Dávid atya által bemutatott szentmisén, majd ezt követően zenés dicsőítés kezdődött szentségimádással és közbenjáró imával. Sok diák életében először találkozott ilyen formában a Jóistennel. Az alábbi gondolatokat a résztvevők fogalmazták meg:

„Megnyugtató volt ott lenni, úgy érzem közelebb kerültem Istenhez.”

„Megdöbbentő volt látni, hogy ennyi eltérő korosztályú és élethelyzetű ember együtt, egy hitben énekel. Sosem tapasztaltam még hasonlót.”

„Számomra a soproni kirándulás nagyon izgalmas volt, főleg a dicsőítés miatt. Még sohasem volt részem ilyenben, de nagyon megragadott. A közös énekek gyönyörűek voltak.”

„Nem vettem részt még semmi hasonlóban. Nagyon érdekes és emlékezetes volt.”

„A pénteki nappal kapcsolatban nagyon vegyes érzések vannak bennem. Dicsőítés közben sokszor elgondolkodtam azon, hogy mi is történt vagy hogy pontosan mit csináltam. Jó volt részt venni egy ilyen szertartáson. Nem gondolom, hogy az utolsó volt részemről.”

„Nekem nagy élmény és kellemes csalódás volt a dicsőítés. Szívesen mennék máskor is.”

„Számomra ez egy lelki feltöltődés volt. Együtt volt az osztály és úgy gondolom, ez a délután hatással volt ránk.”

„Soha ezelőtt nem éltem még át a dicsőítéshez foghatót. Ott és akkor, az eksztázis mélységeiben azt kívántam, bárcsak sose lenne vége!”

„Szerintem minden hívőnek meg kell ezt tapasztalnia, hogy még erősebb legyen a hitében.”

Zimonyi Katalin
osztályfőnök, 10.H

Kategóriák: Gimnázium