Farsang a gimiben

Szerző: settings Közzétéve:

Február 22-én került sor a gimis farsang megrendezésére az általános iskola épületében egy év kihagyás után.

A szervezők a 11. H és N osztályok voltak. Az előkészítő munka már hónapokkal előtte elkezdődött mind a tematika, mind a játékötletek kigondolásával. Minden osztály húzott egy mesét (Hupikék törpikék, Mickey egér, Shrek, Madagaszkár, Hófehérke, 101 kiskutya, A szépség és a szörnyeteg), aminek a szereplőit kellett életre kelteni a lelkes osztályfőnökök segítségével. 

A farsang az igazgató úr megnyitó szavaival, valamint az iskolai karaoke-verseny győztes produkcióival vette kezdetét, amit az osztályok jelmezes felvonulása követett. A magas pontok reményében a diákok és tanáraik ötletes jelmezekben jelentek meg, amelyeket a résztvevők az iskola folyosóján végigvonulva mutattak be egymásnak. 

A zenét Földi Miklós (11.H) és Kiss Levente (12.N) biztosította a mulatság egész ideje alatt, délután 5-től este 10-ig.

Minden órát programokkal színesítettünk: 
– játékos vetélkedők (kötélhúzás, lufiborotválás, sorverseny, zsákban ugrálás);
– country-tánc bemutató és tanulás a Rábaparti Country Club közreműködésével;
– kvízjáték a mesékből és a tanári karra vonatkozó vidám kérdésekből;
– tombola.

Ezeken kívül játékbarlang biztosította a kártyázni vágyók szórakozását, a karaoke teremben kipróbálhatta bárki az énektudását, a kis tornateremben aki akart, ping-pongozhatott. Az összes programban a tanárok külön csapattal indultak, és ők is versenyeztek a fődíjért, a kirándulással eltölthető szabadnapért. Végül a győztesek nem ők lettek, hanem a 10.I osztály. 10.N és 9.I osztályok kapták a 2. és 3. helyezetteknek járó tortákat. 

Zárásként hadd idézzük Szalai Ferenc kollégánk lélekemelő szavait: 
„Tegnap rövid időre és nagy örömömre én is részese lehettem a gimnáziumi farsangnak. Egy valóságos időutazáson vettem részt:

  • Én ebben az épületben végeztem az egy hónapos kötelező gyakorlatot 4. évfolyamos tanár-jelöltként 1977-ben, és az első négy tanévem is ide kötődik. A farsangi mulatozás is ugyanitt volt.

Szívet melengető érzés volt, a sok kedves, figyelmes, udvarias, vidám,  minden tekintetben kifogástalanul viselkedő diákkal együtt örömködni.Ilyen fegyelmezett középiskolás diákokkal  farsangkor eddig még nem találkoztam. Jó érzés volt köztük lenni!

  • A Prohászkás diákok viselkedését megtapasztalni is időutazás volt. Vissza a múltba, ahol még természetes volt, hogy alkoholtartalmú italok fogyasztása nélkül is önfeledt örömmel vehetünk részt közös játékokban és együtt szórakozunk.
  • A kollégák is visszarepültek az időben: a ráncokat kisimította a mosoly, a szemeket pedig a derű ragyogtatta!

Jó volt látni azt is, hogy nincs büfé, ahol a bolti ár többszöröséért olthatná szomját az ifjúság, helyette volt terülj-terülj asztalkám.Köszönöm, hogy Veletek lehettem! „

A sok előkészület és lebonyolítás a 11. évfolyam részéről meghozta a maga gyümölcsét sok-sok pozitív visszajelzés formájában. A farsangi belépőkből befolyt összeget a szervező osztályok következő tanévben várható kiadásaira fordítjuk. 

Mindenkinek köszönjük a lelkes részvételt és támogatást. 

Botosné Mészáros Krisztina (11.N)
Papp Gyöngyi (11.H)
Osztályfőnökök

Kategóriák: Gimnázium