„Vuk? Vadászom utamból kotródj, ezt mondogatta mindig az öreg. Így lett Vuk a neve.”

Szerző: settings Közzétéve:

„Vuk? Vadászom utamból kotródj, ezt mondogatta mindig az öreg.
 Így lett Vuk a neve.”

Iskolánk legfiatalabb tanulóival, kis elsőseinkkel meglátogattuk a Vaskasas Bábszínházat.

 A Lázár Ervin Program tette lehetővé számunkra, hogy részt vegyünk ezen a kulturális eseményen. A Vuk című mesét nézhettük meg a gyerekekkel.  A délutáni programra az 1. a és 1. b osztály együtt indult az iskolából. Gyönyörű tavaszi időben sétálhattunk a gyerekekkel a színházba, ahol már nagy szeretettel vártak minket a szervezők. A kis lurkók izgatottan foglalták el helyüket, és kíváncsian várták az előadást. Fekete István művének adaptációja élmény volt felnőttnek, gyermeknek egyaránt. Színvonalas, igényes, szórakoztató színházi előadás részesei lehettünk.  A színpadon játékos, fordulatos, izgalmas jeleneteket láthattunk, melyeket kellemes, fülbemászó dallamok kísértek. Minden gyermek szájtátva figyelte a megható történetet a különleges kisróka felnőtté válásáról, aki rögös utat bejárva a Simabőrű méltó ellenfele lett. Külön élmény volt, hogy Karak alakját a Kossuth-díjas Bede-Fazekas Csaba alakításában láthattuk.

Az előadás után rövid sétát téve érkeztünk vissza az iskolába. A gyerekek már útközben megosztották velünk, tanító nénikkel véleményüket a látottakról.

Mindenkinek tetszett, és remekül érezték magukat diákjaink, és mi is! A kis Vukot nem lehet megunni! Köszönettel tartozunk a Lázár Ervin Programnak, a Vaskakas Bábszínháznak, és nem utolsó sorban az „erdész-vadász irodalom” egyik legismertebb művelőjenek, Fekete Istvánnak. Köszönjük!

Az 1. a és 1. b osztály tanítói

Kategóriák: Általános iskola