Karaoke-jutalomkirándulás

Szerző: settings Közzétéve:

Iskolánkban idén hirdették meg először a nyelvi karaoke-versenyt 7-12. évfolyamos diákjaink számára. Eredetileg ez a fantasztikus ötlet Botosné Mészáros Krisztina tanárnő fejéből pattant ki, hálásan köszönjük neki, hogy ezáltal sokat fejlődhettünk s egyúttal szórakozhattunk is!
Minden dobogós tanuló kapott egy elismerő oklevelet, valamint a fődíj egy 1 napos budapesti kirándulás volt a Magyar Zene Házába és a Szépművészeti Múzeumba. 

Március 22-én egy verőfényes keddi napon Némethné Major Anikó tanárnővel fel is kerekedtünk és nyakunkba vettük a fővárost. Tóth Szintia Elizabet, Molnár Nóra, Lukács Anna és Adél, Rákosfalvy Lujza, Salamon Dániel és Makó Boglárka képviselte a csapatot. Maga a vonatút már rendkívül szuper volt, együtt falatoztunk, társasjátékoztunk és jókat beszélgettünk. Mikor odaértünk némi térképhasználattal és pár helyi ember segítőkész útbaigazításával sikeresen eljutottunk a Magyar Zene Házához. Az egész épület nagyon modern stílusú és esztétikus. Lehetőségünk volt körülnézni az ajándékboltban, ahol rengeteg ajándéktárgyat árultak. Elsőként egy kivetítő kupolaszobába mentünk, ahol babzsákfotelekben ülve láthattunk és hallhattunk különböző érdekes jeleneteket a hozzájuk illő hangokkal. Varázslatos élményben lehetett részünk, kicsit a mozi hangulatát is hozta, de ez sokkal fülcentrikusabb volt! Ezek után bepillantást nyerhettünk magába a kiállításba, ami egészen az erdő apró morajaitól kezdve, a népzenén és mindenféle Európán kívüli műzenén keresztül, a klasszikus zenébe, színházi-és filmzenékbe belekóstolva eljutottunk a mai könnyűzenei slágerekhez! Kaptunk egy fejhallgatót és egy hozzá való eszközt, amivel csak azt a zenét hallhattuk, ahol éppen állunk. Sok interaktív, játékos dolgot kipróbálhattunk és számtalan ismerettel gyarapíthattuk tudásunkat. Alig akartunk eljönni onnan, annyira magával ragadott minden! Végül úgy hagytuk el a Zene Házát, hogy mindannyian megfogadtuk, hogy ide feltétlenül vissza fogunk jönni a közeljövőben!
Következő állomásunk a Szépművészeti Múzeum volt. Hasonlóképpen lélegzetelállító látvány várt ránk! Különösen odavagyok az ilyen letisztult, elegáns helyekért, úgyhogy nem kérdés, hogy tetszett-e! 
Egy kedves hölgy tárlatvezetést is tartott nekünk, így több hasznos információ birtokába jutottunk. A klasszikus ókor antik gyűjteményét tanulmányoztuk végig, ami a görög, az etruszk és a római kultúrát foglalja magába. Megtekinthettünk különféle művészeti alkotásokat, amik egykor még használati tárgyként funkcionáltak. Bámulatos mintázatokkal, vonalakkal, nem mindennapi rajzokkal ékesített vázákat, olajtároló edényeket, boroskancsókat, továbbá gyönyörű precizitással kreált szobrokat, sírköveket is láthattunk. Megmondom őszintén itt is eltöltöttem volna még pár órát, de szerintem beszélhetnék nyugodtan többes számban is.
Miután véget ért a kulturális kalandozásunk, még az épület előtt készült a kis társaságunkról néhány fotó, ezután elsétáltunk a vonathoz és derűs mosollyal az arcunkon, szerencsésen hazaértünk. 
Köszönjük ezt az emlékezetes közös kiruccanást, hihetetlenül jó móka volt és remekül éreztük magunkat!

Makó Boglárka
12.N osztályos tanuló

Kategóriák: Gimnázium