Nyúli Keresztút- A 6.a nagyböjti lelkinapja

Szerző: settings Közzétéve:

Április 11-én, nagyhétfőn  keresztútjáráson vettek részt iskolánk 6.a osztályos tanulói Nyúlon. Nagyböjti lelki napunk célja az volt, hogy hatodikosainkkal végig kísérjük az értünk szenvedő Krisztust a keresztút stációin, keresztről keresztre járjuk végig a nyúli Golgotát.

Délelőtt 10 óra körül, gyönyörű napsütéses időben érkeztünk  helyközi buszjárattal Nyúl településre. A templomnál már várt ránk gimnazista segítőnk Tóth Misi, aki lelkesen kalauzolt minket a 13 km hosszúságú, Nyúl község területén található 15 kereszt mentén kialakított keresztúton.

A keresztút a főútvonal melletti keresztekkel indul, majd vadregényesebb terepen folytatódik. A kereszteknél megállva a nyúli helytörténész, Szűcs Mihály által összeállított szövegekkel idéztük fel Jézus szenvedésének pillanatait, rövid elmélkedést tartottunk és egy-egy imával szólítottuk meg a Teremtőt.

A 9. stációnál, a Szent Donát kápolnában megpihentünk, Dávid atya vezetésével hálát adtunk a kegyelmekért, amelyekben a nap folyamán részesültünk és imával zártuk az elmélkedést.

A 10. stációt követően rövid ebédszünetet tartottunk: Levi édesanyja jóvoltából  finom, meleg ebédet kaptunk a hegy tetején. A Lila-hegyi kilátónál Bea terített asztallal és pazarpaprikás krumplival, üdítővel várt minket Hálásan köszönjük!

Lelki túránkat a hegyről lefelé ereszkedve folytattuk és változatos, csodaszép tájban gyönyörködhettünk. A programra velünk tartott Nagy Eszter tanárnő és Simon Dávid atya is.

Nagy Mónika Rita
tanárnő

Kategóriák: Általános iskola