PROHÁSZKÁS SIKEREK A MEGYEI RAJZVERSENYEN

Szerző: settings Közzétéve:

Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Megyei Tanulmányi Versenyt a hagyományokhoz híven a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégiumban rendezték meg.

A versenyre a felső tagozatos diákoknak egy önálló tablót kellett készíteniük a műveikből megadott témára, valamint tárgyalkotással kiegészíteni.

A középiskolai kategóriában pedig a RITMUS témára kellett képzőművészeti alkotást létrehozni. Mint minden évben, idén is több száz pályamunka érkezett a különböző kategóriákra a megye falvaiból és városaiból.

A beérkezett munkákból 23 intézmény diákja lett díjazott, 141 –en oklevelet, 25-en, pedig dicséretet kaptak. A zsűri, amelynek elnöke Borbély Károly egyetemi docens, mesteroktató, festőművész, tagjai pedig Habóckyné Király Ilona rajztanár és Lázárné Verebes Ilona rajztanár, szaktanácsadó, valamint a verseny szervezője Milanovich Lászlóné idén is nehéz feladat elé nézett a pályaművek értékelésekor.

Az április 21-22-én, 15 órára meghirdetett díjkiosztó rangját az önkormányzat részéről Radnóti Ákos alpolgármester úr, és Rózsavölgyi László képviselő úr megtisztelő jelenléte biztosította, akik a fővédnökséget vállalták ebben a tanévben is a verseny felett.

A Prohászka Iskola diákjai kiemelkedő eredményt értek el, hiszen kilenc díjat hoztak el a versenyről.

DEMETER BÍBORKA 5.A osztály – II. helyezést ért el.

HORVÁTH PANNA 5.B osztály – III. helyezést ért el.

PONGRÁCZ JÚLIA TERÉZ 5.A osztály – III. helyezést ért el.

KAZINCZY FLÓRA 5.A osztály – Dicséretet kapott.

GYŰRŰSI ZSÓFIA 8.H osztály – I. helyezést ért el.

FEKETE PANNA 8.H osztály – II. helyezést ért el.

JÓZSA BÍBORKA 8.H osztály – III. helyezést ért el.

PEZENHOFFER ZITA 8.H osztály – III. helyezést ért el.

SULYOK BOGLÁRKA 12.N osztály – II. helyezést ért el.

Pintérné Gergics Ágnes
felkészítő tanár

Kategóriák: Prohászka