„Szépség koldusa 100” a makói József Attila Múzeum országos alkotópályázata

Szerző: settings Közzétéve:

Száz éve, 1922-ben jelent meg nyomtatásban József Attila első verseskötete, a Szépség koldusa. A kerek évforduló kapcsán hirdetett országos képzőművészeti pályázatot a makói József Attila Múzeum.

A pályázatra a kötet verseihez készült illusztrációval lehetett pályázni. A felhívásra 31 település, 44 intézményéből érkeztek művek, összesen 303 darab.

A Prohászka Iskola gimnazistái is több gyönyörű alkotással pályáztak. Nagy örömünkre Iskolánk tanulója, TORMÁSI KRISZTINA 10.I osztályos diák ELSŐ helyezést ért el!

A Képzőművészeti alkotói pályázat műveiből rendezett kiállítás megnyitójára, valamint a pályázat eredményhirdetésére és díjkiosztójára 2022.május 13-án 11.00 órakor kerül sor a József Attila Városi Könyvtárban (Makó, Deák F. u. 2). A kiállítást megnyitja Farkas Éva Erzsébet, Makó város polgármestere. Köszöntőt mond Szikszai Zsuzsanna a József Attila Múzeum és Könyvtár igazgatója.

A rajzkiállítás 2022. június 15-ig megtekinthető lesz a József Attila Városi Könyvtárban, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

Pintérné Gergics Ágnes

Kategóriák: Gimnázium