Elballagtak nyolcadikosaink

Szerző: settings Közzétéve:

Június 10-én, pénteken ünnepélyesen is elköszöntek a Prohászka nyolcadikosai az általános iskolától. A ballagók egy utolsó órát osztályfőnökükkel, Pintérné Varga Eszterrel töltötték. Tarisznyával a vállukon átvonultak az Orsolyita-templomba, ahol ünnepélyesen átadták az iskolazászlót a hetedik osztályosoknak, akik az átvétel után ígéretet tettek, hogy a zászlót becsülettel megőrzik.

A ballagási ünnepség Berki Martin beszédével kezdődött, aki a hetedik évfolyam nevében köszönt el a ballagóktól, megidézve intézményünk Nagy Gáspár József Attila-díjas költő által írt iskolahimnuszát.

A végzősök nevében Hadik Levente búcsúzott el az iskolától, tanáraitól, diáktársaitól. Megidézte az elmúlt évek emlékezetes eseményeit a derűs és nehéz emlékeket, amelyeket a közösség együtt élt meg. Mindenkit megérintett a pillanat szépsége: a mosolygó arcok mellett néhány nyolcadikos szemében a könnycseppek csillogtak.

Kovács Ágnes zongorajátékát követően Nagy Csaba intézményvezető búcsúzott a ballagóktól, aki háláját fejezte ki a diákok mellett a szülők és a gyerekeket tanító pedagógusok felé is, és sikeres középiskolai éveket kívánt a gyerekeknek tanulmányaik folytatásához.

Az ünnepség  a kórus szereplésével folytatódott, a gyerekek csengő énekhangjától zengett a templom, akik a Nemes Nagy Ágnes emlékévhez kapcsolódva a költőnő Tavaszi felhők című versének megzenésített változatát adták el.

Végül tisztelettel hallgattuk Simon Dávid atyát, aki tíz tanács mentén fogalmazta meg gondolatait a boldog élethez vezető úttal kapcsolatosan. Együtt imádkoztunk a végzősökért. majd az ünnepség a Himnusz eléneklésével zárult.

Nagy Mónika Rita
tanárnő

Kategóriák: Általános iskola