Újévi diákhangverseny 2023

Szerző: kezelo2 Közzétéve:

2023. január 13-án tartottuk a Prohászka iskola újévi diákhangversenyét, amelyet hagyományosan kápolnánk búcsúnapjához, vízkereszt ünnepéhez kapcsolódva rendezünk meg. A felújítási munkálatok miatt ebben az esztendőben az Orsolyita templomban hallgathattuk meg tehetséges diákjainkat. A gimnázium épületében található kápolnánk oltárképe a betlehemi bölcsek szentcsaládnál való látogatását ábrázolja. Az alkotással Udvardi Erzsébet művésznő rámutat vízkereszt, más néven háromkirályok vagy epifánia főünnepére, amely Jézus Krisztus megjelenésének napja. A magyar vízkereszt elnevezés a hagyományosan ilyenkor végzett vízszentelésből ered. Tanulóink lelkesen készültek, hogy a Teremtőtől kapott tehetségükkel megajándékozhassák egymást, tanáraikat és szüleiket, emellett hálát adhassanak a Mennyei atyának az előző év kegyelmeiért.

Nagy Csaba intézményvezető köszöntőjét követően a műsor első részében iskolánk alsótagozatának kórusa szerepelt. A kórust vezeti: Kriston Pálné. A második részben felsős és gimnazista diájainkból álló kórusunk következett. A kórust vezeti: Kretzné Budaker Dóra. A kórusművek között hangszeres muzsika vagy egy-egy vers tagolta a műsort.

Hálásak köszönjük a felkészítő tanárok és a szereplő diákok munkáját! Kérjük, hogy Isten áldása kísérhesse a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda minden tanulóját, dolgozóját és barátját az új esztendő minden napján!

Jakab Gábor

tanárKategóriák: Prohászka