Prohászka Színjátszó

Szerző: kezelo2 Közzétéve:

Színjátszó

Mit jelent színjátszósnak lenni? Számomra azt, hogy egy alkotó közösségbe tartozhatok, ahol olyan emberekkel tölthetek időt, akiknek hasonló az érdeklődési körük. Úgy érzem színjátszón valóban önmagam lehetek, nagyon örülök, hogy úgy döntöttem végül csatlakozok a színjátszóhoz.

Először a barátaim meséltek arról, hogy ebben a tanévben indul egy színjátszó szakkör, mint oly sokan a kezdetekben én is tartottam az újtól, az ismeretlentől, viszont ezek a kételyek hamar elmúltak, ahogy megismertem csoporttársaimat. Már az első alakalomkor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy egy remek társaságba kerültem.

Először az újévi előadáson léptünk fel, számunkra fontos, motiváló versekkel az Orsolyita templomban, így indítottuk az évet. A gimnázium farsangi bálján is volt szerencsénk bemutatni egy darabot. Rómeó és Júliából adtunk elő egy részletet, amelyet humoros formába alakítottunk át. 2023-ban ünnepeljük Petőfi születésének kétszázadik évfordulóját, ezért a március 15-ei előadáson Petőfi legszebb és jelentőségteljes verseit adtuk elő iskolánk számára.

Az improvizációs feladatokból születenek a legviccesebb történetek, egy ilyen darabbal indultunk iskolánk tehetségkutatóján. A sok próba és gyakorlás megérte, ugyanis sikerrel jártunk és első helyezést értünk el a versenyen.

Ezt az élményekben gazdag tanévet egy kirándulással zártuk, meglátogattuk a Nemzeti Galéria állandó kiállítását és megnéztük a Vígszínházban a 80 nap a Föld körül című előadást.

A színjátszók mindig jó hangulatban teltek, rengeteget nevettünk és jobban megismertük magunkat és egymást. Adhatod önmagad, vagy egy szerep keretén belül alakíthatsz valaki teljesen mást. Remek csapat, kiváló közösség, gyakorlatok amelyeket akár a való életben is tudsz hasznosítani. Hogyha szeretnéd kipróbálni magad a színészetben vagy ha érdekel ez a világ akkor jövőre várunk sok szeretettel!

Józsa Bíborka

9. H

Kategóriák: Gimnázium