Kémiaverseny

Szerző: kezelo2 Közzétéve:

Prohászkás diák a Kárpát-medence legjobb kémia versenyzői között

 

Végre elérkezett a XXXIV. Kárpát-medencei Hevesy György Kémiaverseny országos döntőjének időpontja, június 2-3-4.

Erre a háromfordulós versenyre kaptunk meghívást Szücs Áron, 7.H osztályos tanulóval, aki március végén megnyerte ennek a kémia versenynek a vármegyei döntőjét. A verseny előtti héten egy lázas megbetegedés kicsit megijesztett minket, de szerencsére Áron legyőzte a vírust a verseny előtti utolsó napon.

Így útra kelhettünk pénteken Egerbe, ahol kora délután az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Természettudományi Karán részt vettünk az ünnepélyes megnyitón, az azt követő előadásokon, majd egy nagyon látványos kísérleti bemutatón.

Szombat reggel 8 órakor az írásbeli feladatok megoldásával (120 perc) kezdődött a verseny, majd a gyakorlati forduló következett, s végül délután zajlott a leghosszabb rész, a 33 hetedikes versenyző szóbeli megmérettetése az öt fős bizottság előtt.

Áron mindegyik fordulóról mosolyogva jött ki, hiszen érezte, hogy nagyon szépen teljesített. (Az írásbeli 81%-os, a gyakorlat 80%-os, s a szóbeli 88%-os eredménnyel zárult – ezeket az eredményeket csak később tudtuk meg.)

Az pedig csak másnap reggel, a Líceum gyönyörű épületében, az ünnepélyes eredményhirdetésen derült ki, hogy a nagyon szoros versenyen kiemelkedően teljesítő tanulók között az elért eredmények összesítése után mi a végleges sorrend.

Áron végül a Kárpát-medence legjobb hetedikesei között a 18. helyen

végzett.

Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre! Gratulálunk!!

Örülünk, hogy több év után van olyan diákunk, aki bejutott az ország (s a Kárpát-medence) legjobbjai közé.

A következő évekre is további eredményes munkát, jó versenyzést kívánunk, hiszen búcsúzóul a versenyen elmondták, hogy visszavárják Egerben a legfiatalabb versenyzőket újra erre a kémia versenyre!

Szomor Gáborné felkészítő tanár

Kategóriák: Gimnázium