44 keréken a Duna mentén… Linz-Bécs bringatúra

Szerző: kezelo2 Közzétéve:

44 keréken a Duna mentén…

Linz-Bécs bringatúra

Június 28-án reggel 6 órakor indultunk autóbusszal Győrből a Bercsényi Gimnázium elől, az úticélunk Linz volt. Nagyjából 5 óra utazás után meg is érkeztünk. A buszúton mindenki kipihente a korai keléssel járó fáradságot, és üdén, vidáman indultunk neki az útnak. Egykor volt prohászkás diák, Kristóf kísérte végig autóval a csapatot, és tartotta bennünk a lelket különböző kekszekkel, gumicukrokkal és más egyéb motiváló édességgel, amiért nagyon hálásak voltunk neki.

Az utunk nagy része alatt szinte teljesen a Duna mellett tekertünk, ami gyönyörű látványt nyújtott. Első napunkon nagyjából 65 km-t tettünk meg. Este 7 óra felé érkeztünk meg az első szálláshelyünkre, ami Greinben egy panzióban volt. 3-4-5 ágyas szobákba voltunk elszállásolva. Gyönyörű szobák voltak, valamennyinek volt saját erkélye is. A vacsorában elég nagy volt a választék, itt gyakorolhattuk német tudásunkat is, hiszen német étlapról kellett rendelnünk. Egymást kisegítve, megcsillogtattuk a tanév során szerzett ismereteinket.

Másnap reggeli után indultunk neki a következő napi szakasznak. Itt szeretném megjegyezni, hogy a második nap reggelén néhányunknak kissé sajgott a feneke. Melkben volt az első hosszabb megállónk. Felmentünk a Bazilikához, ahol készült pár csoportkép, és imádkoztunk egyet a templomban. Ez a nap nagyon hosszú volt. 95km-t tekertünk dimbes-dombos területeken. Végül megérkeztünk Kremsbe, ahol a szállodában 2 ágyas szobák vártak bennünket. Miután mindenki elfoglalta a szobáját, korgó gyomorral lementünk vacsorázni. Itt volt olyan fiú társam, aki ülve elaludt annyira fáradt volt. Éjjel kipihentük fáradalmainkat, majd a bőséges svédasztalos reggeli után újabb lendületet vettünk, és nekivágtunk a harmadik napnak, egészen Bécs határáig.

Ez a nap már könnyű volt, legalábbis a másik két naphoz viszonyítva. A cél előtt kicsit féltünk, hogy elkezd esni az eső, ránk ijesztettek a felhők, de végül csak az érkezésünk utáni percekben kezdett csak esni, szóval hatalmas szerencsénk volt.

Összességében fárasztó volt ez a három nap, de nagyon sok jó és örömmel felidézhető élménnyel jöttünk haza.

Ezúton is köszönjük Péter bácsinak, hogy részesei lehettünk ennek a kalandnak… 

Csanaki Alexandra 12. N

Ezúton szeretném megköszönni névtelenséget kérő támogatóink áldozatvállalását és segítségét, amely által lehetővé tették számunkra ennek a testet-lelket építő útnak a megvalósítását. Szintén köszönettel tartozom Regina kolléganőmnek, aki az út során mindvégig gondos és megbízható „hátországot” jelentett a gyerekek felügyeletében és irányításában, valamint egykor volt diákomnak Kristófnak – a kísérő autónk pilótájának – a profi és szolgálatkész segítségéért, illetve azért a nekünk ajándékozott három napért, amelyet készségesen velünk töltött.

                                                                       Marek Péter túravezető tanár 

Kategóriák: Gimnázium