Biztonsági nap 2. a

Szerző: kezelo2 Közzétéve:

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége szeptember harmadik hetében rendezi meg országszerte a KRESZ-Fesztivált azzal a céllal, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára.

Győrben a Leier City Centerben került sor erre az interaktív programra, melyre óvodásokat és kisiskolásokat vártak, akik 6-7 fős csoportokban játékos feladatokon keresztül bővíthették a KRESZ elméleti és balesetvédelmi, valamint bűnmegelőzési ismereteiket.

Osztályunkat dr. Paróczi-Katona Viktória – Paróczi Vica édesanyja – hívta meg erre a programra, melyen diákjaink rejtvényt fejtettek, ujjlenyomatot készítettek a kezükről, 3D puzzle közlekedési táblát raktak ki, kipróbálták a rendőrautót és a járőrmotort. A lelkes szervezők még a villogó kék fényt és a szirénát is bekapcsolták nekünk. A tűzoltók pedig bemutatták, hogy milyen eszközöket „rejt” az autójuk, és azok mi célt szolgálnak.

Tanítványaink a legizgalmasabb feladatok között a virtuális tűzoltást említették, amit egy puttonyfecskendővel végeztek, de emlékezetes maradt számukra a kezükön kattanó bilincs és a torzító szemüveg is, amin keresztül kiderült, hogy egy alkoholt vagy drogot fogyasztó ember hogyan látja a világot.

Köszönjük ezt a feledhetetlen programot!

Pusztai Virág
Szakszné Gelesz Erzsébet

tanítónők

Kategóriák: Általános iskola