Egy nap a Parázs csoporttal – 9. N

Szerző: kezelo2 Közzétéve:

Egy nap a Parázs csoporttal

Szeptember elején iskolánk Parázs csoportjának meghívására most formálódó és 4 éves közös útjára induló 9. N osztályunkkal Pannonhalmára látogattunk. A kérdések sokaságával induló nap az idő előrehaladtával egyre inkább megmutatta nekünk a lehetséges válaszokat is.

Álljon itt két gondolatmorzsa az együtt megélt nap tapasztalatairól, és azokról a bennünket gazdagító útravalókról, amelyek minden bizonnyal elkísérnek majd bennünket!

A lelkigyakorlat Szentlélek hívogató misével indult. Majd a nap témájának ismertetésére került sor, melynek keretében jövőbeni terveinkről, az ehhez vezető útról, az elhatározásról és a célok eléréséhez szükséges változásokról, változtatásokról esett szó. Az alkalom úgy indult, hogy párokat alkottunk, ahol az egyikünk szemét bekötötték, a másik pedig különböző akadályokon vezette át. Ekkor még ismeretlenül bíztunk egymásban. Később, lelkivezetőink segítségével irányított beszélgetéseken vettünk részt, mellyel nem csak egymáshoz sikerült közelebb kerülnünk, hanem az önismeret útjára is léptünk. Majd a téma összegzéseként különböző fajtájú utakra helyeztük a szeretteinket és magunkat jelképező papír szívecskéket. Ahogy az életünk is egy út, úgy a döntéseink és lehetőségeink is jelképezhetnek zsákutcát, körforgalmat vagy éppen autópályát. Ezt jelenítettük meg játékos formában, de mély érzelmi tartalommal átitatva. Nagyon szép érzéseket élhettünk át. Nekem leginkább a lelki nap zárása tetszett, mert ekkorra már közösséggé fejlődtünk, kört alkottunk, és mindenki egyetlen szóval kifejezhette az együttlét hozadékát.

Kajtár Marica 9. N

Szuper nap volt! Talán máshogy nem is tudnám megfogalmazni! Annyi mindent tanulhattunk magunkról, egymásról, nagyobbakról, kisebbekről, tanárokról, mindenkiről. Egy nagyon jó bevezető volt az elkövetkező 4 évre. Interaktív feladatokkal és játékokkal hangolódhattunk egymásra, és sajátíthattunk el olyan önismereti alapokat, amelyekre a mindennapjainkban nem tehettünk volna szert! Nagyon várjuk a további hasonló programokat!

Köszönjük! ☺️

Marosvári Adél 9. N

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Szilvi kolléganőmnek és felsőbb éves diákjainknak, akik részt vállaltak közösen töltött óráink vezetésében.

Marek Péter of.

Kategóriák: Gimnázium