Lelki nap a 6. a-ban

Szerző: kezelo2 Közzétéve:

Lelki nap a Parázs csoporttal

Az év elején beléptünk az iskola lelki csoportjába, a Parázsba. Nagy izgalommal vágtunk neki az új kihívásoknak. Hosszú felkészülést követően érkeztünk el a 6. a osztály lelki napjához, amit a Parázs csoporttal és Zita néni segítségével szerveztünk. A lelki nap lehetőséget teremtett arra, hogy egy osztály kicsit kiszakadjon a mindennapok monotonitásából, és egymásra, valamint Istenre tudjunk figyelni.

A lelki napunk most a „HÁLA” témát ölelte körül. Úgy gondoljuk, hálásnak lenni az egyik legfontosabb dolog az életben, hisz segít felismerni és értékelni azokat az áldásokat, amelyekkel rendelkezünk. Célunk az volt, hogy a gyerekek játékos feladatok segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz és Istenhez. Fontos volt számunkra, hogy a játékok mellett időt szenteljünk az átszellemülésre is, mely során mindenki elmélyíthette kapcsolatát Istennel és saját belső világával. Természetesen a móka sem maradhatott ki a lelki napból. Próbáltunk otthonos légkört teremteni, hogy a gyerekek ne érezzék magukat feszélyezve, ezáltal őszintén beszélhessenek érzéseikről. Öröm volt hallgatni, ahogy egyre több mindent megosztanak velünk és egymással.

Aznap mindannyian együtt imádkoztunk, játszottunk, és sok-sok emlékezetes pillanatot osztottunk meg egymással. A közös élmények és az egymásra figyelés megerősítette a 6. a  osztály összetartozását. Isten mindvégig velünk volt. Úgy gondoljuk, a nap végén mindenki boldogan és feltöltődve tért haza, újult erővel és lendülettel az előttünk álló kihívásokra nézve. Mi nagyon jól éreztük magunk aznap. Nagyon reméljük, hogy a többieknek is ugyanolyan nagy élmény volt ez a nap, mint nekünk.

Mók Lara, Karácsony Dominik – 10. N

Kategóriák: Általános iskola