Látogatás a Püspökségen

Szerző: kezelo2 Közzétéve:

Látogatás a Püspökségen

Immár hagyománnyá vált intézményünkben, hogy bérmálkozásra készülő diákjaink Veres András püspök úr felajánlásának köszönhetően lehetőséget kapnak arra, hogy a Szentlélek ajándékainak vételét megelőzően egy látogatás keretében bepillantást nyerhetnek a Püspökvár történetébe és megismerhetik annak belső világát.    

Így történt ez idén is… 

Kilencedik évfolyamos fiataljainkat Püspök úr köszöntötte a kapuban, majd először az épületen belül, aztán pedig a Püspökvár udvarán kalauzolta végig több, mint 40 fős csoportunkat.

Egy-egy megálló alkalmával a helyszínekhez kapcsolódó érdekes tudnivalókkal gazdagította ismereteinket. Vezetésével fedezhettük fel pl. a püspöki kápolnát és a tárgyalótermet épp úgy, mint a felújított könyvtárat, vagy a magas rangú vendégek fogadására szolgáló helyiséget. A mini orgona muzsikájában közösen gyönyörködtünk, és természetesen nem mulasztottunk el imádkozni hamarosan bérmálkozó diákjainkért. A Füles bástya szomszédságában Árpád-házi Szent Margitnak, a kijárathoz közeledve pedig három korábbi magyar mártír püspöknek emléket állító alkotást tekintettünk meg.

A közös fénykép elkészítését követően megköszönve megyéspüspök úr vendégszeretetét búcsút intettünk a Püspökvárnak.

Botosné Mészáros Krisztina, Kis Katalin, Marek Péter osztályfőnökök

Kategóriák: Gimnázium