Pusztai Virág

Kedves Szülők, leendő elsős gyerekek!

Pusztai Virág vagyok, két éve vagyok a pedagóguspályán. Habár rövid ideje dolgozom az iskolában, rengeteg bizalmat és megsegítést kaptam, így óraadó tanítóként is bizonyíthattam. Jelenleg kisfelmenő rendszerben dolgozom, ahol matematikát, ének-zenét, rajz-és vizuális kultúrát, illetve technikát tanítok.

A főiskolán szerzett tapasztalataimat így rögtön bele tudtam ültetni a hétköznapokba. Előnyben részesítem a digitális kompetenciákat, az IKT-s eszközök használatát, hogy a diákjaim a mai kornak megfelelően, élvezetesen és sokszínűen tanulhassanak.

Ének-zene szakos pedagógusként igyekszem becsempészni a zenét a napközis foglalkozásokba és a rajz, illetve technika órákba is. Hiszem, hogy a zene finomítja és gyógyítja a lelket.

Fontosnak tartom a tehetséggondozást, ezért külön foglalkozom azokkal a gyerekekkel, akik matematikából kimagaslóak.

Tanítópárommal sok színes programot tervezünk a gyerekeknek, hogy megteremtsük a családias, biztonságos légkör érzetét. (Múzeumlátogatás, kirándulások, színházlátogatás, családi nap, szülinapi ünneplések, szüret)

Nevelőként számomra a legfontosabb, hogy jó irányba neveljem a gyermekeket, hiszen egyszer majd ők is felnőttek lesznek.

„Ha majd előtted áll egy parányi ember, s magadra gondolsz, kinek gondja tenger, kinek kezében a magyar jövő épül, akkor is, ha e világ napról-napra vénül; fogd kézen a csöppöt, mondd el neki bátran: Ember legyél, kincsem, mindig e világban!”

(Tompa Mihály)