Szakszné Gelesz Erzsébet

Szakszné Gelesz Erzsébetnek hívnak.  30 éve vagyok a pedagóguspályán, de még ma is nagyon szeretem a hivatásom.

Az elmúlt évek során szülőként és tanítóként is megtapasztaltam, hogy milyen fontos és meghatározó a kisgyerekek számára az iskolakezdés és a tudás iránti kíváncsiság felkeltése, ezért igyekszem oldott, elfogadó osztályközösséget formálni. Hiszem, hogy a jó kommunikáció megengedi a véleménykülönbséget is. Veszekedés helyett vitakészségre, az érvek felsorakoztatására próbálom rávezetni a rám bízott gyerekeket. Ennek megvalósításához a szülőket „nevelőtársnak” tekintem és közvetlen, jó kapcsolat kialakítására törekszem velük. Családi programokat szervezek, ahol megismerhetik gyermekük barátait és családtagjait.

Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy diákjaink biztos tudással rendelkezzenek. Magam is ezt az irányelvet követem, figyelek a tanulásban lemaradt tanulók felzárkóztatására és támogatom a tehetséges tanulók fejlődését.

Nagyon szeretek kirándulni, „kutatni”. Ezt a környezetünk iránti érdeklődést kívánom felkelteni tanítványaimban is. Így élményeken keresztül, játszva tanulhatnak, fedezhetnek fel összefüggéseket, ezért az ismeretszerzéseket rendhagyó tanórákkal szoktam kibővíteni. (Kiskutatók éjszakája, kirándulás a tűzoltósághoz, múzeumi foglalkozások.)

Szabad időmben szívesen megyek koncertre, színházba.

Amikor időm engedi, olvasok, zenét hallgatok vagy a hangszereimen játszom (zongora, gitár). A gyerekek nagy örömére tanórákon is szoktam gitározni, különösen hittan órán, amikor Istennel való kapcsolat ébresztésébe szeretném bevezetni őket.

            Szeretettel várom a leendő elsősöket!